Gevulde pasta met vegetarisch gehakt, courgette én rode saus

Gevulde pasta met vegetarisch gehakt, courgette én rode saus

Gevarieerd eten willen we allemaal. Het liefst eten we elke week precies de aanbevolen hoeveelheid groente, fruit, mineralen, vezels, plantaardig voedsel, vis en noem het maar op. Helaas werkt dat in de praktijk niet zo. Zeker niet als je een fulltime baan hebt. Soms heb je na een lange dag werken helemaal geen puf meer om te koken. Laat staan een nieuw recept proberen. En eerlijk. Hoewel ik het graag zou willen, is de praktijk toch echt anders. 

Het burgerlijke weekmenuutje

Op zondag maak ik altijd het weekmenu voor de aankomende week. Zodat alle boodschappen voor het avondeten tot en met donderdag in huis zijn. Want het is ook een illusie dat je elke dag na het werk nog even gezellig naar de supermarkt gaat. En ik kan uit ervaring spreken dat de zondagochtend nou niet bepaald een bron van inspiratie is om nieuwe gerechten te bedenken. Met regelmaat eet ik dezelfde hoofdgerechten. Maar daar komt nu verandering in. Via de HelloFresh website kwam ik allerlei simpele, en vooral snelle gerechten tegen. Gerechten die ik normaal nooit eet en die ook nog eens steeds makkelijk en snel te maken zijn. Kijk, dat wil ik! Op basis van het recept voor gevulde pasta met gehakt dat ik online tegenkwam, heb ik een nieuw (nog lekkerdere) versie gemaakt. Nieuwsgierig naar het recept van mijn gevulde pasta met vegetarisch gehakt, courette én rode saus? Kijk dan snel verder!



Wat heb je nodig?

Met deze ingrediënten kun je een gevulde pasta met vegetarisch gehakt, courgette én rode saus maken voor ongeveer 2 tot 3 personen.

  • Een grote ui
  • Drie teentjes knoflook
  • 200 gram vegetarisch gehakt
  • 1 courgette
  • Roma tomaten
  • Verse truffel ravioli
  • Half pakje tomaten frito
  • 2 tl paprikapoeder
  • 3 tl kerry poeder
  • Verse basilicum
  • Peter & zout
  • Olijfolie
  • Half blokje groentebouillon

Aan de slag

Snij de ui en knoflook en bak het vervolgens een paar minuten in de pan met een beetje olijfolie. Snij de courgette in kleine blokjes en voeg die vervolgens toe aan de ui en knoflook. Doe er een snufje zout, peper en een theelepel kerrie poeder bij en laat het vervolgens 5 minuten staan op zacht vuur en roer regelmatig door de pan.

Zet ondertussen een pan met water op om de pasta in te koken. Voeg er een half blokje groentebouillon aan toe voor wat extra smaak. Zodra het water kookt, voeg je de pasta toe.

Als de courgette 5 minuten heeft gebakken, voeg je een half pakje tomaten frito toe. Vervolgens voeg je het vegetarisch gehakt toe en laat je het een paar minuten staan op zacht vuur en roer regelmatig door de pan. Voeg vervolgens nog een theelepel kerrie en drie theelepels paprikapoeder toe.

Snij de tomaten in kleine stukjes en doe dit ook met de verse basilicum. Voeg vervolgens de tomaten toe aan de groente en vegetarisch gehakt en laat het een minuut staan. Zodra de pasta gaar is, giet je hem af en voeg je hem bij de rest van het gerecht.

Meng het door elkaar en serveren maar. Om het gerecht helemaal af te maken, voeg je aan de bovenkant nog een beetje verse basilicum toe. En nu genieten; smakelijk!

Hoe zorg jij voor gevarieerde maaltijden?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. Arjanne says:

    Wat ziet dit er heerlijk uit zeg! Ik denk ook wel dat m’n kookskills dit aankunnen haha 🙂 ik ga het receptje zeker proberen!

Comments are closed.