Happy new home #1

Happy new home #1

Een paar weken geleden deelde ik nog een update met daarin dat ik het niet snap hoe andere mensen in hemelsnaam het voor elkaar krijgen om binnen één week nadat ze verhuisd zijn, hun hele huis op orde hebben. Alle muren geschilderd, alle lampen opgehangen en alle verhuisdozen uitgepakt. Het is ondertussen alweer drie(!) maanden geleden dat wij de sleutel kregen van ons nieuwbouwappartement. De eerste maand hebben we non-stop geklust; de eerste week waren we vrij en de alle andere weken klusten we elke avond en elk weekend naast onze fulltime banen. Best zwaar kan ik je vertellen.. Toch hebben we kleine stapjes gezet en het resultaat wil ik maar al te graag delen. Kijk je mee?

Ein-de-lijk verhuisd

Nadat we na een maand keihard klussen eindelijk verhuisd waren, bleven de klussen liggen. Niet alleen omdat we weer een weekend vrij wilden of juist iets leuks wilden doen, maar ook omdat we een beetje “klus-moe” waren. Als je een drukke fulltime baan hebt, heb je simpelweg geen zin om iedere keer door de week of in het weekend te moeten klussen. Vandaar die verbazing dat andere mensen dit wel voor elkaar krijgen. Die hebben vast óf geen drukke, fulltime baan, of bedrijven ingehuurd of familieleden die elke dag komen klussen. Hoe dan ook; wij waren héél blij dat we eindelijk verhuisd waren en het oude huur appartement achter ons hadden gelaten.


Never ending story

Een nieuwbouwappartement is – sowieso bij mij – een never ending story. Alles in het appartement kan altijd beter. Op Pinterest zie ik een toffe kleur voor aan de muur, hup meteen wordt er verf gekocht. Bedenk ik mij dat ik toch liever een andere lamp wil in de werkkamer, omdat het beter in het geheel past? Dan hang ik een andere lamp op.

Juist doordat ik zoveel rondstruin op Pinterest en eindeloos lang allerlei webshops bekijk voor nieuwe items voor ons appartement, zie ik iedere keer weer nieuwe dingen. Toch is het fijn om eerst deze grote klus af te maken, voordat ik weer aan allerlei nieuwe projecten begin..

Time to shop

Nu we verhuisd zijn en we de meeste grote aankopen achter de rug hebben, kan het shoppen voor interieur items beginnen. En dat vind ik stiekem één van de leukste dingen om te doen. Hoe ik het appartement verder inricht, maakt mijn vriend niet zoveel uit, zolang het niet allemaal goud en roze is. In tegenstelling tot de eetkamerstoelen, barkrukken en andere meubels die we nog moeten kopen. Onze smaken liggen mijlenver uit elkaar en het is tot dusver nog niet gelukt om items te vinden die we allebei mooi vinden.. Dus ja, we zitten nog steeds op de eetkamerstoelen van mijn vriend zijn studentenkamer..Afgelopen week heb ik diverse online bestellingen geplaatst, zodat ik tenminste een beetje het gevoel heb dat er schot in de zaak zit. Zo hebben allemaal nieuwe kussen hoezen besteld die bij de bank passen, een kapstok voor de gang en de badkamer én lampen. Nu het in de avond steeds vroeger donker wordt, is het heel onhandig dat we in de woonkamer en in de gang nog nergens(!) een lamp hebben hangen. Tijd voor verandering.

Happy new home

In de gang hebben we een super toffe zwart gehaakte lamp opgehangen en in de woonkamer bij de oud-roze muur(!) hangt een prachtige houten lamp. Zo zie je maar wat een likje verf (kleur) en een paar lampen kan doen. Ik ben er echt héél blij mee! De lampen heb ik trouwens bij Directlampen.nl geshopt. Dit geeft wel weer een boost om aan de slag te gaan met alle andere klussen. En nu alle nieuwe interieur items langzaam binnen druppelen, wil ik het helemaal afmaken zodat ik straks in het najaar lekker kan cocoonen op onze mega grote, chille bank in een mooi ingericht appartement. Ik kan niet wachten.

Dit was een kleine sneak peak zoals het er nu uit ziet. Zoals je ziet, is er nog genoeg werk aan de winkel. Zodra we straks weer een aantal nieuwe items hebben toegevoegd, zal weer een update plaatsen.

Vind jij het ook leuk om je huis helemaal naar jouw smaak in te richten?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is door middel van een samenwerking tot stand gekomen.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

3 comments

  1. Marion says:

    Ik vind het altijd leuk om bij iemand binnen te kijken. Had best nog meer willen zien, want het wordt erg mooi.

Comments are closed.