5 toffe hardloop wedstrijden om eens aan mee te doen

5 toffe hardloop wedstrijden om eens aan mee te doen

Door gastblogger Daisy – Hoe houd jij het hardlopen vol? Ik houd het hardlopen –en het sporten in het algemeen- beter vol als ik een doel heb om naartoe te werken. Het lopen van een hardloopevenement is voor mij een fijn doel om te blijven hardlopen en daarnaast is het ook hartstikke leuk om aan mee te doen. Al die mensen bij elkaar die gaan voor hetzelfde doel, de aanmoediging die je krijgt en het moment dat je over de finish loopt… zo gaaf!

Hardloopwedstrijden

Heel het jaar door worden er in Nederland hardloopwedstrijden en -evenementen georganiseerd waar je aan mee kunt doen. Of je nu een nieuw persoonlijk record wilt neerzetten, of lekker wilt klimmen en klauteren, er is voor ieder wat wils. Ben jij nog op zoek naar een leuk hardloopevenement, of wil je een keer meemaken hoe het is om zo’n wedstrijd te lopen? In dit artikel deel ik vijf toffe hardloopwedstrijden die zeker de moeite waard zijn. Lees je mee?

(Kwart) marathon van Rotterdam

Allereerst, de (kwart) marathon van Rotterdam. Dit is echt een feestje om te lopen! De marathon vindt ieder jaar in april plaats en trekt ontzettend veel bezoekers. Ik heb twee keer de kwart marathon gelopen en ik kan je vertellen, het is geweldig om te doen. Al die adrenaline die je krijgt als je op de Coolsingel finisht, geweldig! Ik kan het iedereen aanraden. Vind je de (kwart) marathon toch iets te veel van het goede? De dag voor de marathon kun je ook de 4.5 kilometer lopen.

Urban trail

Tijdens de Urban Trail gaat het om het stedelijke parcour: je rent namelijk door allerlei gave gebouwen en bezienswaardigheden in de stad. Anders dan bij de meeste hardloopevenementen gaat het hier niet om de snelste tijd. Je krijgt alle tijd om van de mooie bezienswaardigheden te genieten. Even geleden was de Urban Trail in Rotterdam, waarbij ze door alle highlights van Rotterdam zijn geweest, waaronder het Centraal Station, de bieb, Cinerama en Rotown. Super leuk!

De Urban Trail is er niet alleen in Rotterdam, maar ook in Den Haag, Utrecht, Groningen, Eindhoven en Maastricht. Grote kans dat er bij jou in de buurt dus ook eentje plaatsvindt! Omdat het bij deze run niet om de snelste tijd gaat en je bij veel bezienswaardigheden vaak ook eventjes moet wachten, is deze run voor iedereen leuk.

Ladies Run

De naam zegt het al: de Ladies Run is een hardloopwedstrijd speciaal voor vrouwen. Het hele evenement is dan ook aangekleed in het roze. Een mooie bijkomstigheid: je kunt met jouw deelname aan de Ladies Run Pink Ribbon steunen. Een mooie gebaar! De Ladies Run is een toegankelijke wedstrijd waarbij je kunt kiezen uit de 5, 7.5 en de 10 kilometer. Ik heb drie keer de 10 kilometer in Rotterdam gerend. Een leuke ervaring, maar voor mijn idee veel roze. Toch is het door de enthousiaste organisatie en de mooie insteek een toffe run om een keer te lopen!

Mud & Obstacle Runs

Vind je het leuk om te klimmen en te klauteren of om door de modder te banjeren? Dan is een (mud) obstacle run wel iets voor jou! Bij een obstacle run leg je een bepaalde afstand af waarbij je over allerlei obstakels moet klimmen. In Rotterdam is de Harbour Run een toffe obstacle run. Bij een mud obstacle run overwin je diverse obstakels waarbij je ook nog eens door de modder moet rollen. Bekende mud runs zijn Mud Masters en Viking Run. Je kunt bij deze runs kiezen voor diverse afstanden, waardoor je het zo zwaar kunt maken als je zelf wilt.

Dam tot Dam loop

De Dam tot Dam loop is een hardloopwedstrijd waarbij je van Amsterdam naar Zaandam loopt. Deze run is wel een uitdaging, want de afstand is maar liefst 10 Engelse mijl (ruim 16 kilometer). Ik heb nog nooit meegedaan aan deze wedstrijd, maar het schijnt een hele mooie run te zijn, die ik graag nog een keer wil lopen.

Zelf loop ik volgende maand voor het eerst een halve marathon. 21.5 kilometer… wauw! Ik vind het best spannend en ik hoop dan ook echt dat dit me gaat lukken!

Vind jij het leuk om aan hardloopwedstrijden mee te doen? Welke wedstrijd spreekt jou het meeste aan?

Wil je meer van mij lezen? A Daisy a Day is mijn persoonlijke blog waar ik gedachten, ervaringen en tips deel over van alles wat mij als twintiger en young professional dagelijks bezighoudt.

Liefs Daisy

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. Anne says:

    Leuk om zo een paar wedstrijden op een rijtje te zien! Ik loop eigenlijk maar één wedstrijd per jaar, maar zou er wel graag wat meer gaan lopen. Het liefst in de omgeving, de ladiesrun spreekt mij wel heel erg aan, misschien dat ik daar de volgende editie wel aan mee ga doen!

Comments are closed.