Hoe mijn droom badkamer eruit ziet

Hoe mijn droom badkamer eruit ziet

De badkamer in mijn huis in Nederland is prima en de badkamer van mijn appartement in Barcelona is ok voor Nederlandse standaarden, maar voor de Spaanse standaards is het best modern. Aan die badkamer kan ik overigens weinig veranderen, want het betreft een huurappartement. De badkamer van mijn huis in Nederland daarentegen wel. Want ik heb per slot van rekening het huis gekocht, dus ik kan ermee doen wat ik wil. En je begrijpt het al: daar zitten nog kansen. Nieuwsgierig hoe mijn droom badkamer eruit ziet? Kijk dan snel verder!

Er is niets mis mee

Laat ik voorop stellen dat er helemaal niets mis is met mijn huidige badkamer. Ik kocht samen met mijn vriend in 2017 een appartement. Een nieuwbouw appartement. Omdat de vorige ‘eigenaar’ de financiering niet rond kreeg, konden wij alsnog het appartement kopen. Wel was het zo dat de bouw al in een ver gevorderd stadium was. Oftewel: we hadden geen invloed meer op de keuze van bijvoorbeeld de badkamer tegels en de inrichting van de badkamer zelf.

Hoewel er niets mis is met onze huidige badkamer, is het niet mijn (onze) droom badkamer. Het is vooral een basic badkamer met een basic wasbak, een douchekraam met een douchewand en een toilet. Beetje overbodig, want we hebben ook een losse toilet. Waarom zou je in hemelsnaam twee toiletten nodig hebben in een appartement van 95 m2? Maar goed! Het werkt allemaal, het ziet er netjes uit (want het is vrij nieuw), maar qua indeling en style is het basic. Hoogtijd om na te denken over onze droom badkamer.

Hoe mijn droom badkamer eruit ziet
Hoe mijn droom badkamer eruit ziet

Iets vervangen als het kapot is

Vanuit mijn persoonlijke financiën gedachte is het totaal onnodig en niet logisch om iets te vervangen dat niet stuk is. Dat is ook de voornaamste reden dat wij op wat accessoires na, niets veranderd hebben aan onze badkamer. Het was hagelnieuw, waarom zou je het dan vervangen? Ondertussen zijn we vier jaar verder en vind ik het langzaam tijd worden voor een upgrade. Toch denk ik dat het in de praktijk niet veel meer betekent dat een nieuwe badkamerkast en eventueel een nieuwe spiegel komt. Ik blijf waarschijnlijk nog wel even dromen over mijn eigen droom badkamer… 😉

Hoe ziet mijn droom badkamer er dan uit?

Mijn ideale droom badkamer heeft mooie badkamermeubels, heeft een logische indeling en bovenal een luxe afwerking met een fijne, grote regendouche en een grote spiegel met dubbele wasbak en genoeg opbergruimte. En daarnaast is een raam een must. Nu we geen raam hebben op de badkamer, mis ik dat toch wel.

Qua style vind ik de Bali style heel mooi, maar word ik ook wel warm van een hotel chique uitstraling. Het mag modern zijn, maar niet te strak. En ik houd van planten in de badkamer. Voorlopig moet ik vooral dromen over mijn droom badkamer, maar het is wel goed om te weten hoé ik het voor mij zie.

Hoe ziet jouw droom badkamer eruit?

*Dit artikel is door middel van een samenwerking tot stand gekomen

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.