Een hotel chique slaapkamer

Een hotel chique slaapkamer

Het is ondertussen zo’n vier jaar geleden dat ik samen met mijn vriend een appartement heb gekocht. Een nieuwbouwappartement. We waren net een jaartje aan het werken en hadden nog steeds een beetje een studenten money mindset en hebben daardoor niet zo veel geld uitgegeven aan de inrichting van ons huis. Nu we beiden wat ouder zijn en ook logischerwijs meer geld verdienen, begint het toch wel een beetje te kriebelen om het appartement iets te upgraden. Een ding dat heel hoog op mijn wishlist staat is een hotel chique slaapkamer. Ik ben een sucker voor mooie hotels en geef met liefde geld uit aan een fijn en vooral mooie hotelkamer. Hoogtijd om die sfeer ook voor mijzelf te creëren.

Waar te beginnen?

Voor je begint met je slaapkamer hotel chique te maken, moet je natuurlijk wel eerst een plan maken. Teken de slaapkamer uit en ga kijken of je eventueel kunt schuiven met de meubels. Misschien is het wel een idee om te kiezen voor een iets andere indeling. Vervolgens teken je de meubels in in de slaapkamer en is het aan te raden om een Pinterest board te maken met daarin op de pins die passen binnen je hotel chique slaapkamer. En vergeet niet na te denken over de kleur.

Een hotel chique slaapkamer
Een hotel chique slaapkamer

Kies de materialen uit

Zodra je een beetje weet hoe je hotel chique slaapkamer eruit komt te zien, is het belangrijk dat je een overzicht maakt van de materialen en de kleuren die je wilt gebruiken. Bijvoorbeeld natuurlijke tinten met hout en fluweel. Of kies je juist van strakke materialen zoals (zwart) metaal? Zodra dat duidelijk is, kun je alle items gaan uitzoeken en een wishlist maken. Maar niet voordat je met de basics begint.

Begin bij de basics

Goed slapen is erg belangrijk. Eén van de dingen die ik als eerste wil aanpakken als ik aan de slag ga met mijn hotel chique slaapkamer is een nieuw bed inclusief nieuw matras. Daarnaast wil ik graag een groter bed. Een bed van 1.60 bij 2.0 meter is toch wat klein. Het dekbed is al uitgezocht en gekocht, dus alleen het belangrijkste moet nog gekocht worden. 😉

Iets anders wat minstens zo belangrijk is op een slaapkamer is (rol)gordijnen. Je wilt immers wel slapen in het donker. Niets is fijner dan slapen in een hotel waar er geen enkel spatje licht de kamer binnen komt. Dus dat betekent ook dat ik op zoek moet naar nieuwe (rol)gordijnen. Diegene die ik nu heb laten hier en daar toch behoorlijk wat licht door. Het zijn ook geen rolgordijnen op maat. Daarnaast wil ik als extra graag van die dikke gordijnen om die je ook kunt dichtmaken voor een gezellige sfeer.

Finishing touch

Zodra de basics op orde zijn, net zoals de meubels. Is het tijd voor de laatste finishing touch. Ga op zoek naar eyecatchers, kies voor een mooie lamp en zorg ervoor dat het een heel fijn plekje wordt. Pas wel op dat het niet té wordt. Dus ga niet te los met het kopen van allerlei prullaria. Dat maakt het allemaal veel te druk. En dat wil je juist niet in een slaapkamer.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.