Start vandaag nog met het verwezenlijken van je dromen

Start vandaag nog met het verwezenlijken van je dromen

Terwijl ik dit type zit ik aan een lange eetkamertafel in een appartement midden in het centrum van Barcelona op zo’n 5 minuten lopen van de Ramblas. Ook wel de bekendste straat van de stad. Wonen en werken in Barcelona was (en is nog steeds) mijn allergrootste droom. Ik wilde weten hoe het is om voor onbepaalde tijd in Spanje te wonen. Dat ben ik op dit moment aan het doen. En dat bevalt goed. Echter betekent dat ook dat – ik nu mijn grootste droom waarmaak – ik geen nieuwe droom heb. Oftewel: het is voor mij tijd om te ontdekken wat mijn nieuwe dromen zijn voor de komende tijd. Ook vertel ik je waarom je vandaag nog moet starten met het verwezenlijken van je dromen. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Een zwart gat

Het is nu ruim vier maanden geleden dat ik mijn koffers pakte en naar Barcelona verhuisde. Ik ben hier niet voor werk, maar ik ben hier omdat wonen en werken in Barcelona mijn allergrootste droom is. Het leven in Barcelona is fijn. Natuurlijk is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn, maar als ik voor mijzelf de som maak, is die aan het eind nog steeds positief en ik denk dat dat het allerbelangrijkste is.

Start vandaag nog met het verwezenlijken van je dromen
Start vandaag nog met het verwezenlijken van je dromen

Help! Ik heb geen dromen meer…

Echter; toen ik hier een aantal maanden zat, realiseerde ik mij dat ik nu geen dromen meer had. Wonen en werken in Barcelona was langere tijd mijn allergrootste droom. En die ben ik op dit moment aan het verwezenlijken, maar dat betekent dat het ook tijd is voor een nieuwe droom. Ik voelde mij een beetje verloren. Zo van: check. Deze droom is verwezenlijkt. Wat is de volgende opdracht?!

Zo werkt dat natuurlijk niet. Ik moet eerst even genieten van het feit dat ik nu eindelijk hier ben.

Mijn nieuwe dromen

Natuurlijk heb ikzelf alweer nagedacht over mijn nieuwe dromen. Ze zijn nog niet heel concreet, maar ik voel wel een steeds sterkere behoefte om ergens in de natuur te gaan wonen over 10+ jaar. Ik weet nog niet of dat een Tiny House of een boshuisje wordt als tweede huis of dat het iets is waar ik permanent wil wonen. Ditzelfde geldt voor de locatie. De locatie is sowieso ergens in de bossen en dus de natuur. Maar of dat de Veluwe is of een bergdorpje in Oostenrijk, weet ik nog niet. Daarnaast is het sowieso een droom over op de lange termijn, dus ik heb nog genoeg tijd om uit te vogelen hoe ik het voor mij zie. Uiteraard ben ik wel al bezig met mijn vision board en ben ik foto’s aan het verzamelen hoe mijn toekomstige boshuisje eruit komt te zien. Tijdens mijn speurtocht heb ik al heel wat toffe meubels gevonden op de website van Haco.nu. Het moet vooral heel gezellig en kneuterig worden. Je snapt vast dat ik niet kan wachten totdat het zover is.

Financieel vrij worden

Mijn andere droom waar ik de laatste tijd steeds meer mee bezig ben, is een financiële droom. Namelijk financieel vrij zijn. Nadat ik het boek Miljonair met een gewone baan heb gelezen, ben ik wederom heel goed gaan nadenken over mijn eigen financiële situatie. Ik heb ondertussen al een heel mooi beleggingsportfolio opgebouwd, maar geef ook veel geld uit door o.a. mijn dubbele woonlasten (Nederland en in Barcelona). Dus dat betekent dat ik de komende tijd extra geld wil investeren en een beetje op mijn uitgaven wil letten om te zorgen dat ik mijn doel scherp op mijn netvlies heb en stapje voor stapje werk aan dit doel.

Start vandaag nog

Dit is ook meteen een reminder voor jou: wat je droom of is en hoe groot of onmogelijk die ook lijkt: start vandaag nog met het verwezenlijken van jouw allergrootste droom. Waarom zou je wachten? Je moet zélf in de actiemodus komen en ook zelf verantwoordelijkheid nemen voor je eigen geluk. Niemand anders doet het; je moet het zelf doen. En ik kan volmondig beamen dat het echt ZO fijn is om je eigen dromen achterna te gaan.

Als je een gelukkig leven wilt leiden, kun je niets beters doen dan volledig voor jezelf kiezen, je eigen passie achterna en je hart volgen. Probeer het gewoon. Is je droom om bijvoorbeeld een tweede huis te kopen of om aan de slag te gaan als ondernemer? Maak voor jezelf een plan en knip alle stappen op in babystapjes. Durf groots te denken en zorg voor focus. En voor je het weet ben je bezig aan het bouwen van je eigen droom. En bevalt het niet? Geen man overboord. Je hebt niets te verliezen!

Wat is jouw allergrootste droom?

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.