Kleding verkopen? Dit zijn de beste tips!

Kleding verkopen? Dit zijn de beste tips!

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker topic. Dat betekent dat we met zijn allen op zoek moet naar een duurzamere manier van leven. Proberen zoveel mogelijk plastic te mijden, net als fast fashion, veel meer op een deeleconomie zitten en minder kapitalistisch zijn en kleding (en andere items) een tweede leven te geven. Om te beginnen bij kleding. Hoe kun je het nu het beste aanpakken als je kleding wilt verkopen? in dit artikel vind je de beste tips!

Onderzoek welke manier bij je past

Voor je begint met kleding te verkopen, moet je voor jezelf uitzoeken wat voor jou een fijne manier is om kleding te verkopen. Sta je liever een keer in de zoveel tijd op een tweedehands kledingmarkt zoals bijvoorbeeld de IJhallen, wil je alles verkopen via Vinted of Marktplaats of kies je ervoor om je kleding te verkopen bij winkel voor tweedehands kleding? Als je het zelf verkoopt, krijg je ook het meeste geld ervoor, maar dat betekent ook dat je het meeste werk moet doen. Het maakt niet uit voor welke keuze je gaat. Het belangrijkste is dat je je kleding een tweede (of misschien wel derde) leven geeft, dat je extra geld kunt sparen en dat je witte kledingkast weer genoeg ruimte heeft om andere spullen op te bergen.

Kleding verkopen? Dit zijn de beste tips!
Kleding verkopen? Dit zijn de beste tips!

Maak duidelijke foto’s

Als je besluit om je kleding online te verkopen, is het onwijs belangrijk dat je hele duidelijke foto’s maakt van je kleding. Maak foto’s in daglicht en het liefst ook als je het kledingstuk aan hebt. Dit gaat je uiteindelijk helpen om te zorgen dat je sneller en meer kleding gaat verkopen.

Voeg een uitgebreide beschrijving toe

Om te zorgen dat het voor de koper zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt, is het belangrijk dat je uitgebreide beschrijving toevoegt. De kleur, de pasvorm en om het echt goed te doen ook nog eens de lengte en de breedte. Hoe completer het plaatje is, hoe makkelijker het is om iets te verkopen. Als het niet duidelijk genoeg is, haken mensen af. 

Smeed het ijzer wanneer het warm is

Helaas de realiteit. En niet alleen als je kleding wilt verkopen. Probeer zo snel als mogelijk te reageren als er een reactie op een item binnenkomt. Hoe sneller je reageert, hoe eerder je iets verkoopt. Mensen zijn op dat moment nog enthousiast en willen het direct. Als ze drie dagen moeten wachten op een reactie is het vaak al te laat.

Hoe draag jij je steentje bij aan een duurzame wereld?

*Dit artikel is door middel van een samenwerking tot stand gekomen.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. Anna says:

    Fijne tips! Toevallig heb ik afgelopen weekend een Instagram closet sale georganiseerd, komend weekend plaats ik deel 2 :-). Ik verkoop ook graag items via Vinted.

Comments are closed.