Je huis winterproof maken? 5 tips!

Je huis winterproof maken? 5 tips!

Als je mijn blog leest, weet je dat ik het afgelopen jaar verhuisd ben naar mijn allereerste koophuis samen met mijn vriend. Een mooie mijlpaal die niet zonder slag of stoot verlopen is, want zoals ik al eerder vertelde verschillen mijn vriend en ik nogal qua interieur smaak waardoor we regelmatig voor grote dilemma’s kwamen te staan. Er waren namelijk maar weinig interieur items die we beide mooi vonden. Dat was, of beter gezegd, is de reden dat we nog geen raamdecoratie hebben in de woonkamer en dat we nog steeds op de studentenkamer eetkamerstoelen van mijn vriend zitten. 

Water bij de wijn doen

Dat we nog steeds (na bijna 4 jaar samenwonen..) geen andere eetkamerstoelen hebben gevonden die we beide mooi vinden, is nog tot daar en toe. Want hé, we hebben tenminste wel stoelen om op te zitten. Het feit dat we nog geen raamdecoratie hebben in de woonkamer hebben na vier maanden is wel een beetje onhandig. We hebben namelijk lang gediscussieerd over wat voor een raamdecoratie we wilden hebben. Mijn voorkeur ging uit naar zwarte houten jaloezieën of vouwgordijnen. Omdat we nogal grote ramen hebben (meer dan drie meter breed en tot aan de grond) waren er geen houten jaloezieën beschikbaar in deze huge maat. Op zoek naar een alternatief.

Een lange zoektocht volgde, maar goed nieuws. Want na een halfjaar hebben we ein-de-lijk gordijnen op maat gevonden die we allebei mooi vinden. Ze zijn er nog niet, maar ze zijn besteld en ik hoop ze na Kerst te kunnen ophalen. Wat een bevalling, halleluja! Op naar een winterproof huis.

Gezelligheid in huis

Ondertussen hebben we alweer de kortste dag van 2018 gehad en wordt het vanaf nu alleen maar beter. Gelukkig hebben we geen last van pottenkijkers, omdat we in een appartement wonen op de tweede verdieping. Echter is het natuurlijk wél fijn om in de avond de gordijnen dicht te kunnen doen, want dat zorgt voor gezelligheid in huis. Ik kan dan ook niet wachten totdat we straks eindelijk gordijnen hebben. Dan wordt het meteen een stuk gezelliger in huis.

Je huis winterproof maken

Niets is fijner dan op een donkere, grijze natte winterse dag, lekker te cocoonen in je eigen huis. Maar om ervoor te zorgen dat je hier extra van kunt genieten, is het verstandig om je huis winterproof te maken, zodat het heel gezellig wordt. Maar hoe doe je dat?

1. Raamdecoratie 💫

Dit is misschien wel de belangrijkste sfeermaker in je hele huis.

2. Licht 💡

Vermijd TL-verlichting, maar ga voor subtiele kleine lampjes voor gezelligheid én verlicht je woonkamer met kaarslicht

3. Planten 🌿

Planten zorgen een fijne sfeer in je huis waardoor het niet zo kill is.

4. Warme tinten 🔥

Het is natuurlijk veel beter om warme tinten zoals oud roze of rood te gebruiken, dan wanneer je een witte woonkamer hebt met alleen maar zwarte en witte items. Hierdoor voelt het heel kil aan.

5. Kussens 👋🏼

Een bank vol kussens is veel gezelliger dan een lege bank. Zo krijg je het gevoel dat je je helemaal kunt nestelen in de bank.

Met deze 5 tips moet het lukken om je huis winterproof te maken. Het is een zoektocht naar balans: prop je huis niet te vol met allemaal accessoires en meubels, maar voorkom dat het te leeg is en daardoor kil wordt. Wat ook helpt is, de verwarming aan te zetten, een chill outfit aan te trekken en vervolgens urenlang op de bank te crashen.

Wat is jouw ultieme tip om je huis winterproof te maken?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.