Terugblik op 2018 – Waar ben jij dankbaar voor?

Terugblik op 2018 – Waar ben jij dankbaar voor?

Het einde van 2018 nadert. Hoogtijd om terug te blikken op 2018. Was het een top jaar met veel hoogtepunten of ben je juist blij dat het jaar voorbij is? Wat voor een jaar het ook was: het kan haast niet anders dat er ook – al waren het maar hele kleine dingen – mooie herinneringen zijn waar je dankbaar voor bent. Heb je gezellige momenten beleefd met je vrienden of familie, heb je iets overwonnen of ben je dit jaar van jezelf gaan houden? Wat het ook is, het is goed om stil te staan bij de dingen waar je dankbaar voor bent. Dit zorgt voor een fijn, positief gevoel om het jaar goed af te sluiten. 

Waar ben jij dankbaar voor?

Sta je er eigenlijk wel eens bij stil waar je dankbaar voor bent? Sinds een tijdje volg ik Charlotte van ‘t Wout. Een ondernemer pur sang en een voorbeeld voor velen. Naast het feit dat ik haar enorm bewonder om haar ondernemerschap, bewonder ik haar ook vanwege haar positieve mindset. Ze staat heel positief in het leven waardoor ze al veel bereikt heeft. En deze positieve mindset is iets dat ik aan iedereen kan aanraden. Het brengt je zoveel moois als af en toe stil staat bij de dingen waar je dankbaar voor bent.

Terugblik op 2018

2018 was een hectisch jaar. Niet in de verkeerde zin, maar er vonden nogal wat grote veranderingen plaats. Met als grootste verandering de verhuizing naar ons allereerste koophuis, de pittige tijden tijdens het klussen, een verhuizing die niet helemaal liep zoals gepland en de keuze om voor mij zelf te beginnen en alle schepen achter mij te verbranden. Maar ondanks alles wat het een mooi jaar. Ik heb onwijs veel mooie momenten beleefd, toffe mensen ontmoet en woon nu in een heel fijn eigen huis. Tijd om terug te blikken.

Vakantie in Spanje

Mijn vriend en ik gaan niet zo vaak samen op vakantie, dus als we op vakantie gaan is dat iets waar ik heel erg naar uitkijk. Dit jaar gingen we naar Spanje, een land waar ik verliefd op ben. Blij als een klein was ik dat we eindelijk weer naar mijn geliefde land gingen.

We sliepen in een prachtig luxe en decadent hotel. Ik had nog nooit in zo’n chique hotel geslapen, maar ik vond dat we het verdiend hadden en we hebben er dan ook met volle teugen van genoten. We sloten de vakantie af met een citytrip in het mooie Madrid.

Mijn tijd in vaste dienst als online marketeer

Als je mij volgt via Instagram, heb je het al vaker voorbij zien komen. De afgelopen twee jaar heb ik met HEEL VEEL plezier gewerkt bij SocialMediaMen als online marketeer. Het was oprecht een hele leuke en leerzame tijd met gezellige collega’s. Ik heb er echt een top tijd gehad en kijk er met een warm gevoel op terug.

Cursussen van C. Academy

Zelfontwikkeling staat bij mij hoog in het vaandel. Stil staan in je eigen ontwikkeling is funest. Daarom dat ik regelmatig naar seminars, naar workshops ga of cursussen volg. Dit jaar heb ik onder andere twee cursussen van C. Academy gevolgd en daar heb ik écht onwijs veel van geleerd. Deze cursussen worden gegeven door Charlotte van ‘t Wout die ik hierboven in de hemel prijsde.

Masterclass voor content creators

In maart van dit jaar volgde ik een masterclass van Tedje en Femke. Een masterclass vol met tips & tricks voor als je uiteindelijk voor jezelf wilt beginnen. Tedje en Femke zijn beide ook freelance content creators. Dus van wie kun je beter de fijntjes van het vak leren dan van hen? Het was een interessante masterclass waar ik veel van geleerd heb. Iets wat mij is bijgebleven was de uitspraak: “Is ondernemen je grootste droom? Go for it!”. En dat heb ik nu – 9 maanden later – gedaan! 💪

Bruiloft van een vriendin

Dit jaar trouwde één van mijn vriendinnen waar ik al heel lang mee bevriend ben. Het was tevens de eerste bruiloft van een vriendin. En dat is toch specialer dan een bruiloft van je (schoon)familie.

Nieuwe mensen die ik heb leren kennen

Het afgelopen jaar heb ik door werk, maar ook door mijn blog allemaal nieuwe mensen leren kennen en daar ben ik dankbaar voor.

Vertrouwen van bedrijven om met mij samen te werken

Het afgelopen jaar was wederom een top jaar qua omzet en qua nieuwe klanten. Zowel op mijn blog vonden er meer samenwerkingen plaats en die samenwerkingen leverden ook nog eens meer geld op en daarnaast ben ik meer freelance opdrachten gaan uitvoeren, waardoor ik veel meer geld heb omgezet en daar ben ik trots op. Ik ben dan ook dankbaar voor het vertrouwen dat bedrijven in mij hadden.

Gezellige momenten met vrienden en familie

Het afgelopen jaar heb ik meerdere keren gehuild van het lachen met zowel vrienden als familie en heb ik bovenal veel mooie en gezellige momenten beleefd samen.

Reis naar Marokko

Op vakantie naar Marrakech stond al geruime tijd op mijn reis wishlist. Eind oktober vloog ik samen met een vriendin naar Marrakech en beleefde ik de meest toffe vakantie in tijden. Het is zó anders in Marrakech dat je het niet met andere steden kunt vergelijken. Je gaat 25 jaar terug in de tijd, maar jongens wat was het een onwijs toffe reis. Een trip die ik iedereen kan aanraden.

Verhuisd

Things getting serious. Oh yes, we zijn verhuisd naar ons eerste eigen koopappartement. Wat een mijlpaal, maar wat was het een bevalling om te komen waar we nu zijn. Een nieuwbouw appartement betekent niet dat je huis kant-en-klaar is en je alleen nog maar de spullen hoeft te verhuizen.. Helaas!

Een nieuwbouw appartement betekent dat je ALLE muren nog moet voorzien van of stucwerk of behang. We kozen voor het laatste en hebben het hele huis behangen met 0 behang ervaring, leidingen verlegd, de vloer gelegd en allerhande andere klussen uitgevoerd. Dit hebben we allemaal zelf gedaan met hulp van mijn (schoon)ouders. Super lief! Maar wat een bevalling. Dit zou ik nooit meer zo doen.

Vervolgens was het nogal een big issue dat de interieur smaak van mijn vriend en mij totaal verschillend is, daardoor hebben we menig weekend gespendeerd in allerlei interieurzaken.

Mijn baan opgezegd en voor mijzelf begonnen

Misschien wel het meest ‘uit-mijn-comfort-zone’ van 2018: mijn baan vaarwel gezegd en eindelijk de stap durven te zetten om voor mijzelf te beginnen. De eerste weken waren onwijs spannend en alle beren op de weg heb ik keihard weggeduwd. Ik kan dan ook niet wachten op al het moois dat mij in 2019 te wachten staan. Ik heb heel veel zin in dit nieuwe avontuur en ben ervan overtuigd dat ik hier heel veel van ga leren, dat ik voor toffe opdrachtgevers mag werken en dat ik dit ga rocken.

Waar ben jij het meest dankbaar voor in 2018?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. Saskia says:

    Wat een mooie lijst met dankbare dingen uit 2018<3
    Er zijn altijd zoveel dingen om dankbaar voor te zijn, goed om bij stil te staan!

  2. Shirley says:

    Wat een mooie herinneringen heb je dit jaar gemaakt, en ook een aantal stoere stappen gezet. Ik heb vooral mentale stappen gezet, richting het samenwonen in (en emigreren naar) Antwerpen. Superspannend om mijn appartement te verkopen en baan op te zeggen in 2019.

Comments are closed.