Maak je huis gezelliger in 4 stappen

Maak je huis gezelliger in 4 stappen

Niets is fijner dan na een drukke werkweek lekker thuis te kunnen ontspannen. Om te zorgen dat thuis helemaal tot rust komt, is het natuurlijk wel belangrijk dat je thuis volledig tot rust kunt komen in een gezellig en aangekleed huis. Daarom delen wel graag tips hoe je je huis gezelliger kunt maken in 4 simpele stappen. Lees je mee?

1. Ga los in de plantenwinkel

Planten kunnen heel veel doen voor je huis. Met een beetje groen ziet het er direct veel gezelliger en warmer uit in huis. Zorg daarom dat je een groot aanbod aan verschillende (het liefst) een paar grote planten in je woonkamer neerzet die zorgen voor een fijne sfeer waar je volledig kunt ontspannen.

2. Kies voor aardse materialen

Iets anders wat ervoor zorgt dat je huis er gezellig uitziet, het gebruik van aardse materialen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld houten materialen zoals een houten wandplank of een houten stoel, maar ook bijvoorbeeld aan rotan en bamboe items. Ze zullen direct zorgen voor een gezellige sfeer in huis.

Daarnaast zul je door deze rustige tinten ook sneller tot rust komen dan wanneer je allerlei drukke printjes en kleuren in je huis hebt.

3. Ga voor een kek behangetje

Om te zorgen dat de boel niet te saai wordt, kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een muur of een deel van je muur op te pimpen met gezellig en vrolijk Arte behang. Door het te combineren met alle andere aardse tinten en natuurlijk materialen zal het niet te druk worden en ziet het er wel direct heel gezellig en knus uit.

Hang leuke lijstjes op

Je weet wel: van die leuke lijstjes die je het liefst overal en nergens hebt gescoord en vol zitten met lokale kleine kunstenaars die er iets leuks van hebben gemaakt. En het je maakt het af als je de lijstjes ook nog eens gevonden hebt via een kringloop. Dan wordt het helemaal een wand vol herinneringen.

Wat is jouw ultieme tip om je woonkamer gezelliger te maken?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.