Lange nazomer avonden beleven? 5 tips

Lange nazomer avonden beleven? 5 tips

De herfst is officieel begonnen. Sommigen mensen konden niet wachten, terwijl anderen nu alweer snakken zwoele zomeravonden. Ik moet toch wel toegeven dat ik tem herfst ben. Niets is fijner dan dat het weer wat kouder wordt, je lekker onder een dekentje weg kan kruipen en liters thee kunt drinken. Of nog beter: warme chocomel. Ook ben ik dol op lange herfstwandelingen, kaarsjes en onder de overkapping zitten terwijl er een haardvuur aan is. Om te zorgen dat je zo lang mogelijk kunt genieten van buiten zitten onder een overkapping, terwijl het herfst is, vind je hieronder 5 tips. 

Ga voor een overkapping met zijwand

Om extra lang te kunnen genieten van het buiten zitten, terwijl het langzaamaan kouder wordt, is het aan te raden om – als je nog geen overkapping hebt – te kijken naar een overkapping met zijwand. Beter bekend als zijwand overkapping. Hierdoor blijft de warmte in de herfst iets langer zitten. In de zomer kun je de zijwand openzetten, waardoor de warmte snel weg kan. 

Lange nazomer avonden beleven? 5 tips
Lange nazomer avonden beleven? 5 tips

Heaters

Om te zorgen dat het aangenaam warm blijft onder de overkapping, kun je er ook voor kiezen om heaters aan te schaffen, zodat je langer kunt genieten van de bomen die langzaam verkleuren en koudere avonden.

Comfy lounge

Wat ook helpt als je langer wilt genieten van de nazomer, is het aanschaffen van een fijne, comfy loungeset die je vervolgens onder je overkapping plaatst. Door te kiezen voor zachte kussens inclusief lekkere warme dekentjes, kun je lekker cosy liggen op de loungeset en misschien ondertussen wel een eekhoorn spotten. 😉

Schaf een open haard of vuurkolf aan

Om het extra gezellig te maken en te zorgen dat het ook lekker aangenaam blijft, mag een open haard of een vuurkolf natuurlijk niet ontbreken. Dit zorgt niet alleen voor warmte, maar dat is wel extra cosy als je aan het genieten bent van een nazomer avond.

Zorg dat je beschut ziet

Merk je dat het zo nu en dan tocht? Dan is het aan te raden om de overkapping af te dekken met bijvoorbeeld gordijnen. Zorg wel dat je nog steeds naar buiten kunt kijken, zodat je nog steeds de frisse herfstwind binnenkomt. Om het af te maken, zet je overal kaarsjes en maak je warme chocomel. Dat zijn de perfecte ingrediënten voor een fijne, nazomer avond in je eigen tuin.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.