Mijn eerste kwartaal als ondernemer

Mijn eerste kwartaal als ondernemer

Holy shit! Mijn eerste kwartaal als ondernemer zit er officieel op. En eerlijk? Ondernemen is zo veel leuker dan ik dacht. Was het altijd even makkelijk en leuk? Zeker weten van niet. Maar van alle uitdagingen leer je, dus ik zie het als een leermoment. Als er een ding is dat je kunt stellen, is dat ik nu al zoveel toffe dingen geleerd heb. Nieuwsgierig hoe het mij vergaan is het afgelopen kwartaal? Kijk snel verder!

Afspraken met opdrachtgevers

Als er een ding is dat ik op dag 1 van mijn ondernemersreis geleerd heb, is dat je altijd alles op papier moet zetten als je afspraken maakt met een opdrachtgever. Of het nu gaat om de prijs of de randvoorwaarden van een opdracht (wat doe je wel en wat doe je niet). Maak alles concreet en zet het in de mail. Met mondelinge afspraken kom je nergens.

Ondertussen heb ik al een keer een misverstand gehad over mijn uurtarief en een keer een misverstand gehad over de randvoorwaarden. De verwachtingen zaten niet op een lijn. Ik ben blij dat het gebeurd is, want nu pak ik het anders aan.

Leuker dan ik dacht

Als ondernemer draag je heel veel petten. Je bent namelijk freelance online marketeer, maar je bent ook van de administratie, doet sales en nog 100 en 1 andere dingen. En dat is leuk. Op die manier ontwikkel je jezelf als ondernemer en ontdek je wat je wel en niet wil.

Zo heb ik al vrij snel ontdekt wie vooral wel- en wie vooral niet mijn klanten zijn en dat is goed. Daarnaast is het een grote rollercoaster en vind ik het nog veel leuker dan ik dacht. Vooral de adrenaline die je op sommige momenten krijgt als je een geniaal idee hebt, een nieuwe opdracht binnengehaald hebt of simpelweg een tevreden klant hebt!Nieuwe projecten

In het eerste kwartaal is mijn nieuwe blog Ondernemen als een baas eindelijk gelanceerd. En ik ben nu al onwijs TROTS op de resultaten die ik daarmee behaald heb. Binnen een maand had ik al ruim 2.000 unieke bezoekers(!), maar nog veel leuker: de allereerste betaalde opdracht is bevestigd. Oftewel, binnen 1,5 maand heb ik een betaalde samenwerking. Wie had dat OOIT durven dromen..

Alles wat ik nog niet wist toen ik begon met Diolifestyle.nl, heb ik nu toegepast en dat werpt direct zijn vruchten af. Zo ben ik vanaf dag een begonnen met een e-mail lijst en met Pinterest.

Daarnaast heb ik mijn allereerste E-BOOK geschreven! Zó spannend en zó leuk! Een e-book waarin ik vertel hoe je duizenden bezoekers per maand naar je website trekt én honderden euro’s per maand kunt verdienen. Het is een stappenplan dat je helpt te rocken met jouw Pinterest account.

Dus wil jij ook succesvol worden op Pinterest? Koop dan het e-book ‘Haal alles uit Pinterest’.

Omzet kan beter

Bij ambitieuze meisjes horen ambitieuze doelen. Mijn doel qua jaaromzet is dan ook €100.000,- euro. Een heleboel geld. Vergeet vooral niet dat het gaat om omzet, want je wilt niet weten hoeveel geld ik in het eerste kwartaal geïnvesteerd heb.. En dat moet er nog allemaal vanaf.

Hoewel ik niet mag klagen over mijn omzet van het eerste kwartaal, ben ik niet tevreden. Ik werk niet fulltime, omdat ik tijdelijk in Barcelona woon. Wat overigens nog steeds als een geluksmoment voelt. Ik geniet erom van mijn tijd hier en wil daar ook van kunnen genieten. Maar doordat ik daar woon, is het minder makkelijk om aan nieuwe, grote opdrachten te komen omdat bijna alle opdrachtgevers je eerste in real life willen zien. En dat snap ik. Dus ik investeer veel tijd aan acquisitie en verder richt ik mij op andere manieren om geld te verdienen waar ik geen opdrachtgevers voor nodig heb: passief inkomen.

Conclusie

De keuze om voor mijzelf te beginnen, was voor zover je dat kunt bepalen na een kwartaal, zeker weten geen verkeerde keuze. Ik hoop wel dat – zodra ik Barcelona weer verruild heb voor Amersfoort – ik weer vol aan de slag kan met grote opdrachten. Het liefst een interim opdracht. Ik heb namelijk heel veel zin om mijn zinnen te zetten op een interim opdracht waar ik tijdelijk 40 uur per week aan de slag kan. Dan kun je pas echt meters maken.

Het enige wat ik hier in Barcelona wel een beetje mis, zijn collega’s. Niet dat ik in Nederland collega’s heb, maar wel ex-collega’s die werkzaam zijn in dezelfde branche of co-workingspaces. Co-workingspaces heb je hier in Barcelona overigens ook, maar die zijn bijna net zo duur als je maandelijkse huur. En aangezien ik al een dubbele huur heb (huur Barcelona + hypotheek huis in Amersfoort), kan ik het niet veroorloven om een derde huur te betalen.. 😉

Dat was ‘m weer! Tot de volgende update!

Droom jij er ook van om een onderneming op te starten?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

5 comments

 1. Heel leuk om te lezen! Ik lees graag posts van bloggers die een onderneming zijn gestart. Mijn droom is ook zeker om een eigen onderneming te starten, maar momenteel ben ik veel tijd kwijt aan lesgeven, nakijken, lessen voorbereiden, studeren en de treinreis elke dag. Idealiter start ik over een jaar of twee mijn eigen onderneming.

  Liefs,
  Marloes

  • Diolifestyle says:

   Superleuk om te horen. Voordat ik 100% als freelancer aan de slag ging, heb ik hier een hele tijd naar toe gewerkt. En nog gewerkt voor een baas, want anders wordt het gat (en druk) erg groot.

   Ondernemen moet je liggen. Je moet discipline hebben, maar MAN wat is dit leuk. En nee, het is echt niet altijd leuk, maar over het algemeen is het erg leuk.

 2. Veerlez says:

  Woohoo you’re on a roll! Lekker zo bezig blijven! En als je wilt sparren, je weet me te vinden. Ik merk dat ik ook af en toe wel mis om met iemand te kunnen sparren. Ik plan daarom samenwerkdagen met gelijkgestemden! Dat werkt ook erg fijn. Als we ooit tegelijk in NL zijn, dan moeten we ook maar een dagje samenwerken plannen!

  • Diolifestyle says:

   Yes! Zodra we beide in NL zijn, gaan we dat zeker weten doen.

   Chantal en Susan hebben mij overigens ook overgehaald om een werkplek te huren bij Hashtag Workmode, dus daar ga ik ook over nadenken. Het klinkt heel aantrekkelijk!

Comments are closed.