Shoppen tijdens de sale? Dit zijn de toppers

Shoppen tijdens de sale? Dit zijn de toppers

Shoppen tijdens de sale. De één heeft er een hekel aan en de ander kan er geen genoeg van krijgen. Twee keer per jaar vindt de grote uitverkoop plaats. Zomerkleren maken plaats voor winterkleren of andersom. Vroeger had je maar twee keer per jaar sale, tegenwoordig word je omvergegooid met kortingen. Black Friday is één van de nieuwste trends die overgewaaid is uit Amerika. Op dit moment is de winter sale volop aan de gang, hoogtijd om de mooiste kledingstukken uit de sale te delen. Kijk je mee?

Inhoudsopgave

Shoppen tijdens de sale

Zelf ben ik een grote liefhebber van sale, want zeg nu zelf; het is toch zonde om een kledingstuk uit de nieuwe collectie voor €99,95 te kopen als het een paar maanden later voor de helft verkrijgbaar is? Tsja, het zijn keuzes. Want de kans bestaat dat die ene trui er niet meer is, maar de kans bestaat ook dat je hem scoort voor een prikje. Vaak shop ik tijdens de sale periode voor een aanzienlijk bedrag, zodat ik weer een tijdje vooruit kan en eindeloos kan combineren met zowel mijn nieuwe aanwinsten als mijn huidige kledingstukken. 

Blazer – Roze/oranje trui – Heup tasjeGroene blouseDonkerrood vestOorbellenJeansBruin gebreid vestGouden oorbellen – Fake fur jas – Mintgroene oorbellenGroene broekJurkje

de mooiste kledingstukken uit de sale

Roze truiJurkje met hartjesArmbandjeJeansOorbellenGroen gestreepte truiGroene truiGeel gestreepte truiRoze broekSjaalLuipaard print rokBlazer

Bewust shoppen

Fair fashion is een begrip dat je steeds vaker ziet terugkomen. Steeds meer mensen realiseren zich wat voor een gevolgen fast fashion heeft. En dat is maar goed ook, want het is één van de meest vervuilde industries.

Vroeger, toen ik nog student was of zelfs nog jonger, toen ik nog op de middelbare school zat, kocht ik alles wat los en vast zat. Mijn maandsalaris van mijn bijbaantje gaf ik elke maand uit aan kleding, schoenen en allemaal tierelantijntjes. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Toch kwam er een keerpunt: want veel kleding was na een paar een wassen lelijk geworden of drie maten gekropen. Ook kwam het vaak voor dat ik een kledingstuk na een paar keer dragen niet meer mooi vond en verkocht via Marktplaats.

Ondertussen weet ik wel beter en shop ik veel bewuster. Shoppen tijdens de sale blijft mijn favoriet, want ik vind het zonde om de volle mep ervoor te betalen. Ik shop niet meer bij ketens als Primark en bij twijfel koop ik het niet. Daarnaast las ik vaak no-buy’s in. Kleding die nog goed is en ik écht niet meer mooi vind, geef ik aan de kringloop of ik verkoop het online.

Shop jij graag tijdens de sale?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Dionne, 28, freelance online marketeer met een passie voor bloggen, online marketing en ondernemen.

5 comments

 1. Romy says:

  Wat goed dat je bewuster omgaat met kleding kopen! Ik probeer daar ook altijd wel op te letten, zodat ik geen miskopen doe. Gave items heb je trouwens op een rij gezet! Vooral de roze fluffy jas en de roze/oranje/rood gestreepte trui vind ik tof.

 2. Shoppen in de sale vind ik altijd slim omdat je dan voordeliger uit kunt zijn. Maar helaas is mijn smaak totaal niet in de mode, en kan ik dus ook in de sale niets vinden.

  Wat betreft het reizen: hoe kijk je aan tegen je ecologische voetafdruk? Ga je bijvoorbeeld meer met de trein doen dan met vliegtuig? Ik ben wel nieuwsgierig ; )

  • Diolifestyle says:

   Wat betreft reizen, probeer ik er wel rekening mee te houden. Ik ben dol op reizen, en probeer vaker de trein te pakken. Zo ga ik met de trein naar Parijs in plaats van het vliegtuig. En ik ben dol op Interrailen.

 3. Johanne says:

  Ik wil dit jaar ook iets bewuster gaan shoppen en niet meer zonder na te denken bakken met geld uitgeven bij H&M en Primark. Gewoon duurzamer en bewuster shoppen. Die roze jas lijkt me heerlijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.