Mijn persoonlijke doelen voor 2019

Mijn persoonlijke doelen voor 2019

Een nieuw jaar is eigenlijk net als een nieuw kleurboek dat je mag gaan inkleuren. Het is nieuw, zonder krassen of deuken en je hebt er zin in. Zin in het nieuwe jaar. Om te zorgen dat je in het nieuwe jaar bepaalde mijlpalen behaald, is het slim om concrete doelen op te stellen. Dus niet ik wil fitter worden, maar ik wil de Dam tot Dam loop lopen of ik wil drie keer op vakantie vóór 1 oktober 2019. Zodra je weet waar je naar toe werkt en dus een duidelijk doel voor ogen hebt, is het veel makkelijker om je persoonlijke doelen te behalen. En het helpt nóg beter als je je doelen visueel maakt en ze op een plek zet waar je ze elke dag zet. Zodat je er veel over na gaat denken en dus gaat visualiseren en de kracht van visualisatie ontstaat. Nieuwsgierig naar mijn persoonlijke doelen voor 2019? Lees snel verder!

Vakantie!

Het afgelopen jaar zijn we verhuisd naar onze eerste koophuis. Hierdoor ben ik dit jaar ‘maar’ drie keer op vakantie geweest. Voor sommige mensen is dit heel veel, maar voor mij – als reislustig iemand – niet. Ik wil het liefst elke maand op citytrip. Reizen maakt je rijker en ik vind niets fijner dan door een onbekende stad te lopen.

In 2019 ga ik iets onwijs tofs doen op het gebied van reizen, maar dat vertel ik later. Ik wil sowieso graag twee keer een weekendje weg en een keer lang op vakantie met mijn vriend.

Fitter worden

Een doel dat al langer op mijn doelen lijstje staat, maar steeds maar niet lukt. Ik ben een sucker voor lekker eten en dat is vaak ongezond eten. Sporten ging heel goed, maar met sporten alleen red je het niet. Je moet je eetpatroon aanpassen en dat is een uitdaging.

Ik ben niet dik, maar mijn vetpercentage is veel te hoog voor mijn gewicht. Dat komt door alle stokbroden met kruidenboter, snacks, loempia’s, chips en noem het maar op. Dus ik wil graag 4 kilo afvallen door mijn vetpercentage te verlagen met 10%.. Want mijn vetpercentage is nu schrijnend hoog.

Meer ruimte voor spontaniteit

De weekenden zijn vaak erg vol met sociale verplichtingen. Soms heb ik er zin in en soms wil ik het liefste thuis blijven en achter mijn laptop kruipen. Doordat de weekenden vaak zo vol zijn (elk weekend is er bijna altijd wel een sociale verplichting), is er nog maar weinig ruimte voor spontaniteit. Last- minute besluiten een weekendje weg of spontaan uiteten met vriendinnen zit er vaak niet in. Terwijl dat vaak wel de leukste dingen zijn. Dus ik wil mijn weekenden minder vol proppen.

Dit hangt ook een beetje samen met het volgende punt. Doordat ik geen goede balans heb tussen werk en privé, heb ik die weekenden ook juist nodig om bij te tanken of om werk in te halen en zit ik niet altijd te wachten op sociale verplichtingen.

No buy

Oh yes, daar is die weer. Een paar jaar geleden was het ook een doel en dit jaar weer. Ik heb tijdens de sale nog een aantal kledingstukken besteld en die zijn onderweg. Daarna gaat de klip op de portemonnee en wil ik minimaal drie maanden geen nieuwe kleding of schoenen kopen. Want ik heb zóveel. In het kader van duurzaamheid én geld besparen, want ik ben voor mijzelf begonnen, dus moet ik op mijn geld letten. Een mooi doel dus.

Betere balans tussen werk en privé

De grootste uitdaging van veel ondernemers en millennials. Zelf scoor ik hier heel slecht en het lukt mij ook niet om hier beter in te worden. Het liefst werk ik non-stop aan mijn bedrijf. Als ik dan ga ontspannen, voel ik mij vaak schuldig. En daarnaast heb ik ook vaak niet de rust om op de bank te zitten. Toch moet deze balans beter, want ik word hier geen beter mens van.

Mijn doel is dan ook om maximaal 60 uur per week te werken en meer me-time te hebben. Ik weet dat dit nog steeds veel is, maar dit is al een stuk minder dan voorheen. En daarnaast; als ondernemer maak je ook gewoon meer uren dan wanneer je voor een baas werkt. Dat ik meer moet ontspannen staat voorop. Of dat nu een massage is, een boek lezen, puzzelen of Netflixen.

Nu ook, terwijl ik dit artikel typ, heb ik voor de zoveelste keer een slechte nacht achter de rug (a.k.a. slapeloze nacht en zo’n twee uur lang klaar wakker..). Ik zit dit artikel te typen omdat het moet van mijzelf, het artikel moet binnenkort online. Maar ik merk dat het heel veel moeite kost en toch doe ik het.. Iets met slechte balans. 😉

Zelfhulpboeken lezen

Zelfhulpboeken zijn trending. Ik ben niet zo goed in lezen, want dan moet je stil zitten en ontspannen. En dat doe ik haast niet. Maar ik heb van de cursus van Charlotte van het Wout geleerd, dat zelfontwikkeling heel erg belangrijk is en dat stilstaan in je eigen ontwikkeling funest is. Nu vond ik mijn eigen ontwikkeling altijd al heel belangrijk, maar door de cursus ben ik mij nog meer gaan realiseren hoe belangrijk het is.

Dus tijdens Kerst heb ik diverse boeken op mijn verlanglijstje gezet en ook gekregen. Nu heb ik een hele stapel boeken om de komende tijd te lezen. En stiekem heb ik er heel veel zin in. Hopelijk heb ik daar genoeg rust voor in mijn hoofd.

Wat zijn jouw persoonlijke doelen voor 2019?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

5 comments

 1. Jessica says:

  Allereerst een fijn 2019 gewenst! Die balans proberen te vinden is inderdaad een zware (haast onmogelijke klus).. Als je met zo veel liefde aan iets werkt wil je daar al je energie in stoppen, maar het is inderdaad ook goed om energie te sparen voor andere dingen. Als je trouwens geen zelfhulpboeken wilt luisteren zijn podcasts misschien een idee? Ik luister er een aantal via Castbox, gratis en je kunt ze downloaden zodat je ze ook offline kunt beluisteren. 😉 En ik heb sinds kort een Fitbit, ideaal om allerlei dingen bij te houden! Van genoeg water drinken en het tracken van hardlopen tot mijn slaappatronen herkennen ;p Misschien helpt zoiets een beetje met de motivatie! 🙂

  • Diolifestyle says:

   Dank voor je uitgebreide reactie.

   Ik luister inderdaad al regelmatig podcasts, maar ik kan niet stilzitten en podcast luisteren. Ik moet dan alsnog iets te doen hebben, anders weet ik niet waar ik moet kijken. ;p Wat betreft een FitBit, die heb ik al. Hierdoor is het ook zo duidelijk zo vercrackt mijn slaappatroon is op dit moment..

   Thanks voor de tips!

 2. evelien says:

  Wat een mooie doelen voor het jaar 2019, ik zou ook graag meer willen reizen. <3
  Lijkt mij prachtig om de wereld te ontdekken!
  Liefs,
  Evelien

 3. Sanne says:

  Ik zie dat we een aantal dezelfde doelen hebben voor het nieuwe jaar! Ik heb op de valreep besloten om een no buy year te houden dit jaar, dus leuk om te lezen dat jij ook op no buy missie bent. Succes met je doelen!

Comments are closed.