Mijn zakelijke doelen voor 2019

Mijn zakelijke doelen voor 2019

Het stellen van zakelijke doelen, is misschien nog wel belangrijker dan persoonlijke doelen. Dat betekent niet dat je geen persoonlijke doelen moet stellen, zeker niet. Die moet je ook stellen om je op persoonlijk vlak te ontwikkelingen, maar zakelijk succes is in mijn ogen iets belangrijker. Door zakelijk succes heb je meer middelen (geld) om op persoonlijk niveau successen te boeken. Denk aan vakanties, meer leuke dingen doen, etentjes en noem het maar op. Tijd om naar mijn zakelijke doelen van 2019 te kijken.

Maak een vision board

Om de kans te vergroten dat je je zakelijke doelen voor 2019 gaat halen, is het slim om een vision board te maken. Verzamel allemaal oude tijdschriften en haal daar teksten, quotes en foto’s uit die passen bij jouw zakelijke doelen. Knip het uit en plak het op een canvas. Zet de canvas vervolgens op een prominente plek in je huis of werkkamer waar je elke dag je eigen doelen ziet. Hierdoor ga je je doelen visualiseren en ontstaat de kracht van visualisatie en is de kans groot dat je uiteindelijk je zakelijke doelen voor 2019 gaat waarmaken.

Zelf heb ik het ook gedaan. Mijn vision board met zakelijke doelen staat op mijn bureau in mijn werkkamer. Elke dag zie ik het staan en visualiseer ik erover.Mijn zakelijke doelen voor 2019

SEO verbeteren

In 2019 wil ik aan de slag met het verbeteren van mijn SEO. Sommige oude artikelen worden heel vaak bekeken. Een aantal heb ik al geüpdatet, maar een heel aantal nog niet. Daarnaast wil ik de betaalde versie van de plugin Yoast SEO aanschaffen, om op die manier nog beter gevonden te worden in Google. Om zo meer traffic te genereren en meer omzet te halen uit advertenties en affiliatie marketing.

Aan de slag als interim online marketeer

In 2018 maakte ik een moeilijk besluit: ik besloot te stoppen met mijn baan en aan de slag te gaan als freelance online marketeer. Onwijs spannend om je baan inclusief financiële zekerheid overboord te gooiden, maar ik heb er heel veel zin in.

Mijn doel is om mij in 2019 te gaan richten op ad interim opdrachten. Dit betekent dat je tijdelijk (vaak drie maanden) bij een bedrijf aan de slag gaat en als buitenstaander advies heeft over een bepaald vakgebied of dat je aan de slag gaat met een tijdelijk project. Ik wil graag bij meerdere bedrijven in de keukens kijken en daar veel van leren, daarom dat ik graag als interimmer aan de slag wil. Mijn doel is om minimaal drie keer een interim opdracht te doen. Dus of één opdracht die twee keer verlengd wordt of drie verschillende opdrachten.

Freelance carrière

In 2019 wil ik mijn freelance carrière op de kaart zetten. Er komt een nieuwe website aan voor Diolifestyle.nl, maar ook een portfolio website voor DionneKnooren.nl. Daarnaast wil ik mijzelf blijven ontwikkelen, naar netwerk events gaan en een naam opbouwen, zodat (potentiële) klanten weten wie ik ben en wat ik kan.

Werken als digital nomad

In mijn terugblik op 2018, heb ik het al een klein beetje laten doorschemeren: in 2019 ga ik iets onwijs gaafs doen qua reizen. Wat dat precies is, vertel ik later. Wel kan ik alvast verklappen dat ik aan de slag ga als digital nomad. Weken op afstand. Want ik kan eigenlijk al mijn werkzaamheden overal ter wereld uitvoeren zolang ik maar internet heb.

Lancering nieuwe websites

2019 wordt een jaar met veel investeringen in websites. Diolifestyle.nl krijgt een nieuw jasje, er komt een portfolio website aan, ik ga een nieuwe website (!!!) lanceren en mijn twee websites waar ik geld verdien doormiddel van advertentie inkomsten worden geüpgraded. Zodra de websites klaar en live zijn, zal ik het uiteraard delen.

Omzet Diolifestyle.nl

Van de softe KPI’s stappen we nu over op de keiharde sales KPI’s. Want ja, keiharde omzetdoelen zijn minstens zo belangrijk. In 2018 heb ik wederom een mooie omzet behaald waar ik trots op ben, maar in 2019 wil ik dit uiteraard naar een hoger niveau tillen. Mijn doel is dan ook een omzet te behalen van minimaal €15.000,- in 2019.

Moet haalbaar zijn, want in november verdiende ik ruim €1.800,- met mijn blog.

Omzet freelance activiteiten

Uiteraard heb ik voor mijn freelance activiteiten een bepaald omzetdoel dat ik wil behalen. Omdat je aan het begin tijd en energie moet investeren in het opzetten van je bedrijf, telt deze doelstelling pas vanaf augustus 2019. Vanaf augustus wil ik elke maand minimaal een omzet draaien van €6.500,-.

Omzet advertenties & affiliatie marketing

In 2019 wil ik minimaal €450,- per maand verdienen aan advertenties en affiliatie marketing. In 2018 heb ik al gemerkt dat – sinds ik mijn strategie omgegooid heb – ik veel meer ben gaan verdienen, maar dat ik hier nog veel meer uit kan halen. Daar wil ik mij in 2019 goed in gaan verdienen en zorgen dat ik er nog meer uithaal.

Totale omzet 2019

Wedden op één paard vind ik niet verstandig, daarom dat ik meerdere paarden heb waarmee ik geld verdien. Ik ben ambitieus en daar horen uiteraard ambitieuze omzetdoelen bij. Mijn doel is namelijk om in 2019 in totaal een omzet te draaien van €100.000,-. Dat is mijn totale omzet gegenereerd vanuit al mijn diverse werkzaamheden die ik uitvoer.

Mocht je denken “Waaat?! Wat een extreem hoog bedrag!”. Het is inderdaad een hoog bedrag, maar desalniettemin is het wel realistisch. Realistisch als ik aan de slag ga met interim opdrachten, Diolifestyle.nl goed blijft draaien, geld blijf verdienen met affiliatie marketing en advertentie inkomsten en geld verdien met de andere websites die ik beheer.

Passief inkomen genereren

Een ander puntje waar ik mee aan de slag wil in 2019 is passief inkomen. Inkomen dat continu doorloopt. Je steekt er eenmalig tijd en energie in en vervolgens verdien je geld terwijl je slaapt. Een voorbeeld hiervan waar ik al mee bezig ben, is affiliatie marketing. Zo verdien ik onder andere geld via mijn blog, maar ook via Pinterest. Dit wil ik graag uitbreiden, zodat ik ook op andere manieren een passief inkomen kan genereren.

Cursussen volgen

Zelfontwikkeling vond ik altijd al belangrijk, maar Charlotte van het Wout heeft in haar cursus nogmaals benadrukt hoé belangrijk dat is. Daarom dat ik een aantal zelfhulpboeken heb gekocht en in 2019 minimaal drie cursussen wil volgen. Omdat ik nu voor jezelf werkt, is het nóg belangrijker om te investeren in je eigen ontwikkeling.

10.000 unieke bezoekers per maand voor Diolifestlye.nl

De afgelopen maanden merkte ik dat mijn unieke bezoekers flink zijn gestegen en daar ben ik trots op. Door mijn SEO te verbeteren, de kwaliteit van mijn blogs te verbeteren en meer te doen via social media (advertising), hoop ik dat deze groei doorzet en dat ik uiteindelijk minimaal 10.000 unieke personen per maand bereik.

‘Iets’ lanceren

Dit klinkt misschien een beetje vaag en dat is het ook wel, maar ik wil in 2019 iets lanceren. Of dat nu een cursus is, een e-boek of een webshop. Ik weet het niet. Ik ben mij in allerlei mogelijkheden aan het verdiepen. Dat er nog een paard bij komt, staat voorop. Nu nog even ontdekken welke mogelijkheid het beste past.

Ik wil iedereen die nu vandaag voor het eerst mijn blog bezoekt of regelmatig een kijkje komt nemen, bedanken. Bedanken voor het vertrouwen in het afgelopen jaar. Zonder jullie was Diolifestyle.nl nooit zo’n succes! Ik wens je het allerbeste, op naar een knallend 2019!

Wat is jouw belangrijkste zakelijke doel voor 2019?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

11 comments

 1. Marjoleine says:

  Zo tof om te lezen! Heel verfrissend om te zien dat je gewoon bedragen durft te noemen en zo super ambitieus bent. Je inspireert me 🙂 X

 2. Veerlez says:

  Wat een heerlijke doelen, ik moet ook maar eens een lijstje met concrete doelen gaan maken! Ik ben as we speak ook bezig met een ebook! Wie weet kunnen we elkaars stok achter de deur zijn om iets te lanceren! Ben benieuwd wat 2019 allemaal voor je gaat brengen, ben blij dat ik je avonturen hier kan volgen

  • Diolifestyle says:

   Ooh echt? Wat gaaf dat je bezig bent met een ebook! 😀

   Yes, sowieso. Ik heb er zin in! En anders doen we een keer een koffieetje. Lijkt mij gezellig! Bijkletsen en elkaar aanmoedigen!

 3. Sanne says:

  Mooie doelen heb je! Ben benieuwd naar je nieuwe plannen. Welke zelfhulpboeken heb je gekocht?

  • Diolifestyle says:

   Dank je wel! 🙂

   Ik heb Nice girls dont get the corner office, De edele kunst van not giving a fuck, 4 hour workweek en How To Win Friends and Influence People.

 4. Dana says:

  Super tof om te lezen! Heel succes en zet hem op, I know you can do it! Voor mij staat 2019 in het teken om geaccepteerd te worden bij een vliegschool om pilote te kunnen worden 🙂

 5. Darina says:

  Prachtige doelen en ik vind het heel inspirerend allemaal; het doet me inzien dat ik nog zoveel meer kan met mijn blog.

 6. Anna says:

  Heel tof om te lezen, wat een mooie doelen zeg! Ik ga je oude artikelen even teruglezen, want op blog gebied valt er ook voor mij nog een hoop te leren.

Comments are closed.