Slapen in de natuur: tips om tot rust te komen

Slapen in de natuur: tips om tot rust te komen

Misschien komt het omdat ik ouder word, maar ik ben de natuur (en slapen in de natuur) steeds meer gaan waarderen. Vroeger vond ik het helemaal niet leuk om te wandelen in het bos. Tegenwoordig noem ik het vitamine b(os). De natuur is de perfecte plek om mijn hoofd leeg te maken en tot rust te komen. 

Als ondernemer sta ik (en mijn hoofd) altijd aan. Niet altijd even fijn. Om te ontspannen, maak ik regelmatig een wandeling in de natuur of nog leuker: slaap ik in de natuur. In zo’n fantastisch tiny house ergens in the middle of nowhere op de Veluwe, een kleinschalig vakantiepark of gewoon bij iemand thuis. Slapen in de natuur? Ik kan het iedereen aanraden! 

Hoe kom je tot rust?

Leg je telefoon weg. Luister geen podcast, muziek en boek. En ga de natuur in. Trakteer jezelf op dat weekendje weg in de natuur. Het is natuurlijk leuk om op citytrip te gaan, maar wat maakt die ene stad nu aantrekkelijker of leuker dan al die andere steden die je al gezien hebt?

Kies voor een prikkelarme- en vooral rustige omgeving. Een plek waar je volledig kan ontspannen en alle natuurgeluiden op je in kan laten werken. Een plek waar – als je in de ochtend wakker wordt – het raam openmaakt, de vogeltjes hoort fluiten, een eekhoorntje voorbij ziet rennen en de frisse lucht je tegemoet komt. Bestaat er een betere manier om je dag te beginnen?

Vind het mooiste Natuurhuisje

Wil je ook ervaren hoe het is om te slapen in de natuur? Is vertragen ook een doel van jou in 2024? Dan kan ik het als geen ander aanraden: boek een fijn huisje ergens in de natuur. Ga alleen om juist helemaal tot rust te komen of ga met je partner of een vriendin, maar spreek af dat het geen feestweekend wordt. De natuur is de perfecte plek om tot rust te komen. 

De mooiste huisjes in de natuur vind je op Natuurhuisje. Dus wil je een huisje huren voor een weekend of misschien wel een hele week? Bekijk dan hun website. Dit is een verzamelplek voor alle Natuurhuisjes in Nederland en (ver) daarbuiten. 

Op mijn wishlist

Zelf wil ik heel graag een keer een lang weekend naar de Ardennen. De natuur is er prachtig. Je kan mooie wandelingen maken en als het koud en grauw buiten is, is het ook de perfecte plek om gezellig rond het haardvuur te zitten. Dus mocht jij dit ook willen en zoek je een vakantiehuis Ardennen? Vergeet dan zeker niet de website van Natuurhuisje te checken. 

Doe helemaal niets

Staar een halfuur of langer uit het raam. Hoor hoe de wind waait door de bomen. Maak een kop koffie en ga buiten zitten met je ogen dicht. Neem alles in je op: wat hoor je? Wat ruik je? Ervaar de stilte. Even helemaal niets doen is de perfecte manier om tot rust te komen en je batterij op te laden. 

We moeten de natuur beschermen

Om te zorgen dat de volgende generatie en heel veel generaties daarna – net als ons – kan genieten van de natuur, moeten we de natuur beschermen. Beschermen tegen massa toerisme, beschermen tegen mensen die de biodiversiteit verstoren, beschermen tegen vuil en nog veel meer. Want hoewel het heel goed voor je is om te slapen in de natuur, moet dat wel verantwoord en duurzaam zijn. 

Passie voor natuur

Gelukkig vindt Natuurhuisje dit heel belangrijk. Ze hebben een grote passie voor natuur. En die passie delen ze door hun platform Natuurhuisje waar jij en ik de mooiste natuurhuisjes kunnen vinden. Hierdoor kunnen wij ook ervaren hoe het is om te slapen in de natuur. 

Daartegenover staat dat ze de biodiversiteit beschermen. Ze willen voorkomen dat mensen te veel impact hebben op de natuur. Elk jaar wordt daarom 3,5% van de jaaromzet gedoneerd aan lokale natuurprojecten om de balans tussen mens en natuur te herstellen. Iets wat ik ontzettend mooi én belangrijk vind! Ik ben in het dagelijks leven veel bezig met duurzaamheid, dus deze missie sluit heel goed aan bij wat ik als persoon belangrijk vind. Dus: boek een mooi natuurhuisje, want dan draag je indirect ook bij aan het behoud van onze kostbare natuur. Mooie win-win toch? Je komt tot rust en draagt een steentje bij aan het herstellen van de natuur. 

Heb jij al een keer in de natuur geslapen?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *