Je woonkamer opnieuw inrichten met weinig budget? Dit zijn onze tips

Je woonkamer opnieuw inrichten met weinig budget? Dit zijn onze tips

Soms heb je het gevoel dat het tijd is om je woonkamer te upgraden. Zonder direct al je meubels te vervangen. En dat hoeft gelukkig ook niet. Je kan met relatief weinig budget je woonkamer eenvoudig opnieuw inrichten. Hoe je dat aanpakt, lees je in deze blog. 

Doe inspiratie op via Pinterest

Een beetje inspiratie opdoen voor je begint, is nooit verkeerd. Maak een Pinterest bord aan voor je woonkamer en pin vervolgens alle pins die je mooi vindt op dat bord. Zo creëer je voor jezelf een moodboard. Dit moodboard helpt je vervolgens weer met het vinden van de juiste items om je woonkamer opnieuw in te richten. 

Pinterest kun je daarnaast ook gebruiken voor budgetproof DIY. Pinterest staat er vol mee. Een eenvoudige manier om je woonkamer te pimpen. 

Geef je muur een likje verf

Als je je woonkamer opnieuw wilt inrichten met weinig budget, kan het verven van een muur al zorgen voor een groot verschil. Het ziet er frisser uit en je woonkamer knapt er direct van op. 

Je woonkamer een likje verf geven hoeft niet duur te zijn. Je haalt verf en eventueel nieuwe afplaktape als je die niet meer hebt en je gebruikt ook handdoeken of lakens om de boel af te dekken en je vloer te beschermen. Binnen een paar uur heb je woonkamer een fijne touch-up gegeven. 

Bezoek de kringloop

Bij de kringloop kun je vaak hele leuke interieur items vinden voor een prikje. Vaak moet je ze wel even opknappen en een likje verf geven, maar dat heb je bijvoorbeeld wel een nieuwe side table voor maar een paar euro. 

Bij de kringloop moet je wel geluk hebben. De ene keer vind je allerlei mooie items om je woonkamer opnieuw in te richten met weinig budget. De andere keer vind je niets. Vanaf nu elke zaterdag even langs de kringloop. 😉

Koop een tapijt

Wist je dat een tapijt vaak een ruimte heel anders kan aankleden? En een tapijt hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kan hele mooie tapijten scoren voor een fijn prijsje. Of je nu kiest voor een blauw vloerkleed(donkere kleur) of een beige vloerkleed (lichte kleur). 

Het geeft direct een andere sfeer aan je woonkamer. Een eenvoudige manier om je woonkamer opnieuw in te richten met weinig budget. 

Scoor een plantjesbox

Tijdens corona was de plantjesbox van Plantje een ware hit. Je krijgt 8 tot 10 planten die niet meer verkocht kunnen worden via de kweker. Je koop zo’n plantjesbox voor maar drie tientjes en je ontvangt prima planten. Ik heb dit zelf destijds ook gedaan en ben daar nog steeds heel blij mee. Ondertussen zijn die relatief kleine planten uitgegroeid tot grote planten. Met planten kun je op eenvoudige manier je woonkamer opleuken. 

 Wat is jouw budget tip om je woonkamer opnieuw in te richten?

*Dit artikel is in samenwerking met Tapeseo tot stand gekomen.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *