Waarom een eigen tuin zo fijn is

Waarom een eigen tuin zo fijn is

Ondertussen is het ruim vier maanden geleden dat ik voor onbepaalde tijd naar Barcelona ben vertrokken. Het bevalt nog steeds goed en er zijn weinig dingen die ik mis. Iets wat ik meer mis dan gedacht is: een tuin of in ieder geval een eigen dakterras. Volgens mij heeft niemand een tuin in het centrum van Barcelona. Alleen misschien een dakterras. Waarom ik een tuin mis en waarom een eigen tuin toch echt wel heel erg fijn is, vertel ik hieronder.

Wat maakt Barcelona anders dan Amersfoort?

Barcelona is een wereldstad met zo’n 2 miljoen inwoners. De appartementen zijn vaak oud en voldoen bij lange na niet aan de standaarden die de meeste Nederlanders gewend zijn. Daarnaast zijn de appartementen vaak klein (je hebt 75% van de tijd buiten), slecht geïsoleerd en daardoor erg warm in de zomer. En er zijn maar weinig appartementen die een dakterras hebben. Om nog maar niet te spreken over een tuin.

Waarom een eigen tuin zo fijn is

Wat maakt een eigen tuin zo fijn?

Terwijl ik dit typ, loopt het zweet over mijn rug en ben ik continu water aan het drinken om te zorgen dat ik niet over verhit raak. Het is op dit moment namelijk bloedheet in Spanje. Er is een hittegolf. Lang leve de climate change. Het is te warm om veel te doen, dus je blijft of binnen of je gaat naar het park of naar het strand. Maar goed: dat idee heeft iedereen die in Barcelona woont, waardoor het op die plekken ook erg druk is. Daarom is het juist zo fijn als je nu een eigen tuin zou hebben. Of in Spaanse begrippen te blijven: een eigen dakterras.

En waarom zo’n eigen tuin zo fijn is? Het is ten eerste jouw plek waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen, zonder dat er 15 anderen in je nekhuigen (yes, dat is de situatie nu in Barcelona), je kunt op je eigen loungeset zitten, een eigen zwembad opzetten en nog veel meer. Nu ik in het buitenland woon, ben ik steeds meer gaan realiseren dat een eigen tuin (wat voor de meeste Nederlanders best gewoon is) hier zo ongewoon is.

Hoe fijn zou het zijn als…

Zeker nu het zo warm is, zou het echt ZO lekker zijn om een zwembad op te zetten, misschien wel te moestuinieren en lekker in de zon te liggen op je eigen loungebedje. Overigens is het sale seizoen begonnen, dus als je jezelf ook al helemaal ziet zitten in de zon in je eigen tuin, bekijk dan de loungeset aanbieding. Er zijn nu heel veel toffe sets in de aanbieding. Het is iets waar je waar mee vooruit kunt als je daar eenmalig in investeert.

Overigens is een Tiny House iets wat op mijn financiële wishlist staat. Ooit ga ik een Tiny House (of een boshuisje) kopen in de natuur met een fijne tuin erbij.

Wat is voor jouw het grootste voordeel van het hebben van een tuin?

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.