Van een 40-urige werkweek naar een 36-urige werkweek

Van een 40-urige werkweek naar een 36-urige werkweek

Sinds het begin van dit jaar werk ik als PR en marketing consultant bij een PR bureau. Dit is mijn eerste echte volwassen baan. Dat betekende ook dat ik mijn vrije tijd moest inwisselen, maar daardoor in de plaats hoefde ik niet meer rond te komen van een studenten budget. Dat is ook niet verkeerd. Ik kreeg een contract voor 40 uur. Dat betekende dus dat ik elke week vijf dagen lang werkte. Daar moest ik aan het begin erg aan wennen. Niet alleen omdat ik opeens heel veel tijd onder de pannen was, maar ook omdat ik opeens dingen als de apotheek of de tandarts in de avond of in het weekend moest doen. Tel daar nog eens bij op dat ik een eigen blog heb en af en toe als freelancer werk, was dat best pittig. Tijd voor verandering. 

Niet vies van hard werken

Mensen uit mijn omgeving typeren mij vaak als workaholic en dat klopt. Ik ben niet vies van hard werken. Ik ben niet beroerd om te werken tot laat, in het weekend of na een lange werkdag nog achter de computer te kruipen voor mijn blog of een freelance opdracht. Toch merkte ik dat het niet allemaal tegelijk kon. Uiteraard wilde ik mijn blog niet los laten, maar ik wilde ook nog af en toe leuke dingen doen. Een halfjaar lang heb ik 40 uur gewerkt op kantoor en 20 uur per week aan mijn blog en freelance klussen. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en gekozen om 36 uur te gaan werken. Dat betekent dat ik om de week op woensdag vrij ben. Ik kan je vertellen, dat is de beste keuze van 2016! Wat ben ik blij dat ik deze stap gezet heb.img_9440


Van 40 naar 36 uur per week

Doordat ik om de week op woensdag vrij ben, is dat nu mijn blog en freelance werkdag. Ik werk dan de hele dag aan mijn blog en freelance opdrachten. Ook gebruik ik deze dag om zakelijke afspraken te plannen, ook niet geheel onbelangrijk. Door deze keuze heb ik wat meer lucht en ben ik niet meer elk weekend of elke avond tot laat aan het werk. En als ik het wel doe, is mijn vriend de eerste die zegt dat het genoeg is. Hij is ook een beetje mijn rem. Als ik hem niet had en single zou zijn, denk ik dat ik nog veel meer tijd en energie zou steken in mijn blog, freelance opdrachten en social media kanalen. Gewoon omdat ik het zo leuk vind om te doen. Hierdoor voelt het voor mij ook niet als werk.

Wisselwerking

Zoals ik al vertelde ben ik heel blij met deze keuze. Daarnaast krijg ik ontzettend veel energie van een dagje freelance en bloggen. Deze energie kan ik daar weer inzetten bij mijn kantoorbaan. Ook leer ik van alles. Dingen van uit mijn freelance bestaan neem ik mee naar kantoor en de dingen die ik op kantoor leer, neem ik mee terug. Een mooie aanvulling dacht ik zo. En ik weet heel goed van mijzelf dat ik niet iemand ben die na een werkdag op de bank ploft en denkt: “Zo vanavond ga ik eens lekker de hele avond op de bank hangen en series kijken”. Ik heb daar geen geduld voor en ik ben bang dat ik dat ook nooit zal krijgen. Voor nu vind ik deze combinatie prima. Ik ben dankbaar voor alle gave dingen die ik leer tijdens mijn werk als PR en marketing consultant, maar ik ben ook dankbaar voor alle gave kansen die er door o.a. mijn blog op mijn pad komen.

“Volg je hart” is in deze heel belangrijk, en vergeet niet: If you can dream it, you can do it!

Vind jij het ook leuk om veel te werken?

Volg mij via Facebook – Twitter  Instagram – Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

12 comments

 1. Lisette says:

  Ja, er is niks mis met hard werken zolang er energie uit krijgt! Wees eerlijk naar jezelf zolang dat zo is, is het prima. Ik kan best genieten van een avondje niks maar dat komt niet zo vaak voor Haha!

 2. Anna says:

  Ik kan dit zo goed begrijpen! Zelf ben ik nog student, maar ik maak me nu al zorgen hoe ik het straks moet gaan combineren met een fulltime baan – hier ook blogger en freelancer. Wat fijn dat je deze stap hebt kunnen zetten. Kan me helemaal voorstellen dat dat echt genieten is. Een dag in de twee weken kan al zoveel schelen! Heerlijk!

 3. Darina says:

  Heel inspirerend! Ik ben ook iemand die graag veel werkt en leert, maar ik heb na 12 jaar 36 uur werken besloten om 34 uur te werken en dat betekent dat ik nu elke week 1 vaste vrije dag heb ipv 1x in de 2 weken en dat geeft rust. Deze dag gebruik ik voor mijn blog en het schrijven van mijn boek.

 4. Jenny says:

  Ook ik heb een dag per week een blog- en thuiswerkdag. Heerlijk. Ik werk vaak (onbetaald) over en op deze manier is dat prima vol te houden.

 5. Amy says:

  Goede keuze, begrijp het helemaal. Ik maakte deze keuze ook, maar dan na 2 jaar fulltime werken. Met freelance werken en mijn blog was dat zeer regelmatig een flinke uitdaging als je ook iets van een sociaal leven wilt. Hoewel mijn blog regelmatig het onderspit delft heb ik wel meer rust gekregen zo…. fijn!

 6. Fleur says:

  Wat een fijne beslissing en wat goed dat het je zo goed bevalt! Lijkt me best lastig om dit aan te durven kaarten bij je ‘net nieuwe’ baan! Gelukkig heb jij je draai daar in wel kunnen vinden en vind je het, wat ik uit dit stukje kan halen, écht leuk!

 7. Manon says:

  Goed dat je deze beslissing hebt gemaakt. Ik vind het toch knap dat je en fulltime werkt en je blog bijhoudt en ook nog eens freelance klussen hebt.

 8. Melle says:

  Wat mega goed dat je deze beslissing hebt gemaakt! Sinds augustus werk ik ook vier dagen in plaats van vijf. Echt zo’n goede beslissing! Ik heb het gevoel dat alles veel minder door elkaar loopt en dat als ik aan het werk ben, ik me daar ook op kan focussen en als ik een dag vrij ben, ik bezig kan zijn met bloggen en dat soort dingen. Echt een verademing 🙂 Snap zo goed wat je bedoelt! Heel fijn, geniet ervan!

 9. Bianca Schrijft says:

  Zelf heb ik jaren 9 uur per dag gewerkt, 4 dagen per week en dagelijks minimaal 2 forenzen uren erbij. Daarnaast een blog, b2b voor een YouTube kanaal en mantelzorg. Begin dit jaar was het genoeg en heb ik om de dag een dag vrij voor niks doen. Dat moet je dan gewoon serieus weer leren!!

 10. Wendy says:

  Een super inspirerend bericht! Ik werk fulltime en ben mijn zaterdagen en de meeste avonden bezig met het opdoen van inspiratie en maken van content voor mijn blog en facebook. De zondagen zijn voor quality time met mijn vriend. De laatste tijd neem ik ook de woensdagen vrij om aan mijn blog te werken. De balans voelt op die momenten super goed. Zodra mijn leven het financieel toelaat is het dan ook zeker mijn bedoeling om een dag minder te gaan werken!

Comments are closed.