Personal | Terugblik op ons eerste jaar samenwonen

Personal | Terugblik op ons eerste jaar samenwonen

Ooow boy, ik kan het bijna niet geloven maar toch is het écht zo: 1 april 2016 kregen we de sleutel van ons appartement. Vanaf dat moment gingen mijn vriend en ik voor het eerst samenwonen. Super spannend. Dat betekent dus dat we alweer bijna een jaar samenwonen, bizar. De tijd vlieeeegt voorbij. Tijd voor een terugblik naar onze eerste jaar in ons eigen huisje. Nieuwsgierig?

Van een studentenkamer naar een appartement

Toen we vorig jaar besloten hadden om samen te wonen, had ik daar uiteraard heel veel zin in. Ik vond het fijn dat we elkaar eindelijk meer zouden zien. Toch woonde ik niet verkeerd. Al ruim vier jaar woonde ik in een grote studentenkamer midden in het centrum van Amersfoort. Natuurlijk heb ik af en toe geklaagd over de vieze keuken of als ik moest wachten totdat ik kon douchen, maar bovenal vond ik het meer dan fijn om daar te wonen. Mijn kamer was mijn eigen fijne plekje met mijn spullen.


In de laatste periode dat ik er woonde was mijn vriend ook steeds vaker bij mij en sliep hij er regelmatig. Ondanks dat ik voor studenten begrippen een grote kamer had (zo’n 28 vierkante meter), was het wel te klein voor twee mensen. Daarnaast was het ook niet toegestaan om daar met twee mensen te wonen. We besloten op zoek te gaan naar een appartement. Nadat we een een aantal appartementen bezichtigd hadden, vonden we ons eerste huisje samen. Onwijs blij, maar ook spannend. Samenwonen is in mijn ogen best een grote stap, maar achteraf was dat nergens voor nodig en hebben we het heel fijn met elkaar. Het enige dat is soms mis, is de stad. Als je eenmaal gewend bent om midden in de stad te wonen, en je nu 10 minuten moet fietsen, vind ik dat persoonlijk best ver. Ik weet dat mensen mij voor gek verklaren, zeker als je in een dorp woont, maar ik hou van de stad en alle prikkels die daarbij horen. Dat thuisgevoel dat ik op mijn studentenkamer had, heb ik nog niet zo in ons huisje, maar dat heeft misschien ook wat meer tijd nodig.

Gezelligheid

Het is veel leuker om samen te eten, samen op te ruimen en thuis te komen als je vriend er ook is.

Van FaceTime naar face-to-face

Voorheen spraken we elkaar regelmatig via FaceTime. Mijn vriend studeerde in Eindhoven en ik in Amersfoort, waardoor we elkaar soms wat minder zagen. Nu hoeft dat niet meer en spreken we elkaar elke dag face-to-face.

Naast elkaar wakker worden in bed

Het is gewoon fijn om naast elkaar wakker te worden. Als ik ergens van schrik of bang ben voor het onweer (jawel..), is er nu wel altijd niemand die mij kan beschermen. ;p Daarnaast hebben we sindskort een nieuw dekbed en een nieuw dekbedovertrek van LivingComfort Textiel, waardoor we nog lekkerder slapen. Doordat we enkelglas hebben, was het zeker in de winter erg koud. Gelukkig is dat nu voorbij.

Woon jij ook al samen?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

 1. Carmen says:

  Leuk om te lezen! Lijkt me heel gezellig dat samenwonen, al moet je ook wel een team worden in het huishouden regelen enzo. Om elke dag gewoon even te kunnen praten en samen in slaap te vallen lijkt me heerlijk. X

 2. Faye says:

  Jammer dat je de stad ervoor hebt moeten verlaten maar heel leuk dat jullie samen wonen en dat je er zo van geniet ;-)!

  Groetjes,
  Faye

 3. Eline says:

  Wat fijn dat het zo goed bevalt. Samen wakker worden is zo ontzettend fijn, daar word ik altijd heel gelukkig van.

Comments are closed.