Thuis voelen in je eigen huis

Thuis voelen in je eigen huis

Het is enorm belangrijk dat je je thuis voelt in je eigen huis. Thuis moet de plek zijn waar je jezelf terug kunt trekken, een heerlijke me-time avond kunt hebben, maar ook een plek waar je fijne avonden beleefd samen met vrienden, familie en je partner. Toch hebben veel mensen ‘last’ van het feit dat ze zich niet thuis voelen in hun eigen huis en dat is zonde. Om ervoor te zorgen dat je je wel thuis voelt, vind je hieronder een aantal tips.

Onderzoek waar het gevoel vandaan komt

Het is belangrijk om eerst te onderzoeken waar het gevoel van vandaan komt. Waarom voel je je (niet meer) thuis in je eigen huis? Ben je net verhuisd, is je huis te groot geworden of zijn veel dierbare mensen opeens naar de andere kant van Nederland verhuisd? Of is je huis gewoon een ongezellige boel en moet daar iets aangedaan worden?

Thuis voelen in je eigen huis

Neem je interieur onder de loep

Het begint natuurlijk bij de basis: oftewel het interieur. Het is verstandig om met een kritische blik te kijken naar je interieur. Past het een beetje bij elkaar? Ben je ergens op uitgekeken? Of komt het erop neer dat je te weinig opbergruimte hebt en daardoor altijd spullen in het zicht liggen? Dan is het interessant om op zoek te gaan naar een kast met een schuifdeur waar je netjes al je spullen in kan opbergen zonder dat het er rommelig uitziet.

Houd een grote schoonmaak

Niemand wordt blij van veel spullen in huis. Het is daarom sowieso (ook als je je wel thuis voelt in je eigen huis), verstandig om een paar keer per jaar door je spullen heen te lopen en te kijken wat er weg kan. Waar kan je iemand anders blij mee maken en wat kun je nog verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats?

Geef je muur een kleur

In een cleane ruimte kan niemand zich thuis voelen. Geef daarom je muur een likje kleur. Kies wel voor een warme kleur en een kleur die past bij de rest van je interieur. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de schouw te verven of alleen je buitendeuren te vervangen door bijvoorbeeld een houten deur. Hout zorgt voor een warm gevoel waardoor je je thuis voelt in je eigen huis.

Haal planten in huis

Een ander belangrijk detail om te zorgen dat je je thuis voelt in je eigen huis, is het kopen van een aantal grote planten. Planten dragen bij aan een gezellig en sfeervol gevoel, waardoor het meteen huiselijker aanvoelt.

>> 5 tips om van je huis een fijn thuis te maken

Kies voor raambekleding

Nu de herfst weer voor de deur staat, is het extra fijn als je – zodra het donker wordt- je gordijnen dicht kunt maken of je houten jaloezieën naar beneden kunt doen. Op die manier voelt het meteen een stuk gezelliger aan als je lekker warm binnen zit met een kopje thee op de bank.

Wat is jouw ultieme tip om je thuis te voelen in je eigen huis?

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

Comments are closed.