Terugblik op een succesvol blog jaar

Terugblik op een succesvol blog jaar

2018 is een jaar dat voorbij is gevlogen. Voor mijn gevoel zijn we bijna het hele jaar bezig geweest met klussen in ons nieuwe huis en voor ik het wist zat ik aan het Kerstdiner en was jaar bijna voorbij. Het was een jaar met veel mijlpalen met de verhuizing naar ons eerste koophuis en de sprong in het diepe om voor mijzelf te beginnen en mijn vaste baan op te zeggen met stipt op nummer 1. Maar ook het gebied van bloggen en freelancen veranderde er een hoop en heb ik mooie mijlpalen behaald. Tijd voor een terugblik op een succesvol blog jaar!

In de lift

Alles wat je aandacht geeft, groeit. En dat is waar. Ik blog al ruim vijf jaar. Aan het begin had ik een handjevol bezoekers, weinig autoriteit en haast geen volgers via social media. Anderhalf jaar geleden merkte ik dat ik dat Diolifestyle.nl in de lift zat. Er kwamen niet alleen meer bezoekers, mijn social media kanalen groeide, de SEO score van mijn blog schoot omhoog en ik merkte dat ik steeds meer geld kon verdienen met mijn blog, want opdrachtgevers stonden massaal in de rij.

Omdat ik mijn blog onderhield náást mijn fulltime baan als online marketeer, waren de inkomsten mooi meegenomen, maar geen prioriteit. Want ik kreeg elke maand al een net salaris op mijn rekening gestort. In 2018 zette deze tendens alleen maar door en voor ik het wist had ik mijn recordomzet van 2017 al lang en breed van de troon gestoten. Dit smaakte naar meer!Terugblik op een succesvol blog jaar

2018 was een succesvol blog jaar

In 2018 groeide mijn blog niet alleen qua unieke bezoekers en aantal volgers via social media, maar ik werkte ook voor de meeste opdrachtgevers ooit en verdiende het meeste geld ooit met mijn blog. Omdat ik daar altijd veel vragen over krijg (iedereen wil natuurlijk weten hoeveel geld je uiteindelijk met een blog kunt verdienen..), heb ik een artikel geschreven met daarin exact hoeveel geld ik in november verdiend heb met mijn blog. En ik kan je alvast vertellen; het is heel veel geld.

Nieuwe weg

Zoals je misschien al gemerkt hebt, ben ik in 2018 een iets andere weg ingeslagen. Ik ben mij qua artikelen veel meer gaan richten op social media, online marketing en ondernemen. Zo heb ik in 2018 mijn Pinterest strategie aangepast en sindsdien krijg ik dagelijks heel veel verkeer via Pinterest op mijn blog. Ook verdien door middel van Pinterest geld via affiliatie marketing.

Om te zorgen dat jij ook kunt profiteren van deze ontdekkingen heb ik hier allerlei artikelen over geschreven. Want het is heel simpel en het heeft mij heel veel opgeleverd.

Best gelezen artikelen van 2018

Door mijn nieuwe Pinterest strategie, krijg ik heel veel traffic via Pinterest. En je raadt het al, mijn best gelezen artikel van 2018, is een artikel dat nog dagelijks heel veel bezocht wordt door allerlei Pinterest bezoekers. Op het tweede artikel na, zijn alle best gelezen artikelen, artikelen die veel traffic krijgen via Pinterest.Wat wil je anders zien?

Ondanks dat het een succesvol blog jaar was, kan het altijd beter. Dus ik ben heel benieuwd wat je goed vond, maar ik ben nog nieuwsgieriger naar datgene waarvan jij vind dat juist beter kan. Wees eerlijk. Op die manier kan ik mijn blog alleen maar verbeteren. Daarom wil ik je vragen of je een hele korte enquête wilt invullen (het zijn maar 4(!) vragen). Je helpt mij er enorm mee! Je vindt de enquête hier.

Wat wil je graag terugzien op Diolifestyle.nl?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

5 comments

  1. Anna says:

    Leuk om te lezen! Wat een mooie terugblik en wat heb je in 2018 veel bereikt met je blog! Ik hoop dat je dit kunt voortzetten in 2019.

Comments are closed.